HECHT COMPOS XL BLUE/GREY

  • Termékleírás
  • Leírás
  • Shimano váltó
  • tárcsafékek
  • első és hátsó LED lámpa
  • Li - ion akkumulátor rejtve a vázban
  • első teleszkópos villa
  • hatótáv villanymotoros rásegítéssel 60 km-ig
  • összeszerelés után könnyen szállítható vagy tárolható (összecsukható)
  • Robosztus széles gumik a kényelmes terepen való utazáshoz

Az e-bike nem csak sporteszköz, hanem egyedülálló közlekedési eszköz is.
Elektromos kerékpár nagy teherbírású kerekekkel, nagyon széles gumikkal. Az így felszerelt kerékpárokat gyakran Fat Bike-nak vagy Snow Bike-nak is nevezik. Ezeknek a rendkívül tapadós, nagy csillapító hatású abroncsoknak a tulajdonságai lehetővé teszik a havas, homokos vagy hegyvidéki terepen való közlekedést.

Értékelni fogja a HECHT COMPOS XL WHITE összecsukható e-bike-ot kerékpáros kirándulásokon és városi utakon egyaránt. Ezt a „ összecsukható kerékpárt” kényelmesen bepakolhatja egy autó vagy lakókocsi csomagtartójába – akár egy rövid utazáshoz vagy egy hosszú nyaraláshoz. A HECHT COMPOS XL-t városi forgalomban is használhatja, ahol könnyedén elkerülheti az autós dugókat, és általában sokkal gyorsabban éri el úti célját, mintha autóval vagy tömegközlekedéssel utazna. A bicikli néhány mozdulattal gyorsan összecsukható,  így könnyedén beszállhat vele a liftbe, még az irodában vagy a lakásban sem fogja zavarni. Még parkolási problémákkal sem kell foglalkoznia. Nincs többé probléma a parkoló automatákkal vagy a fizetős parkolózónákkal a nagyvárosok központjában.


Ezekre az ötletekre az e-bike nemcsak a diákok körében válnak népszerű közlekedési eszközzé. A sikeres üzletemberek egyre gyakrabban használják őket a nagyvárosokban, így sok értékes időt takarítanak meg.
Az akkumulátor az e-bike vázában van elrejtve , így nem zavaró. Az akkumulátort közvetlenül a bringában tölthetjük, de könnyen kivehető, ha pedig olyan helyen tároljuk a biciklit, ahol nincs áram, akkor otthon is feltölthetjük az akkumulátort. A töltő természetesen jár hozzá. A vázban az akkumulátor lopás ellen kulcsos zárral van bebiztosítva.


A motor és a sebességváltó teljesen el van rejtve a hátsó kerékagyban . Az elektromos motor automatikusan működésbe lép, amint rálép a pedálokra. Az e-bike tehát nem úgy működik, mint egy motorkerékpár, de a hajtásnál jelentősen segít. A bal kormányon található gombok segítségével 5 fokozatot állíthat be, amelyben a motor segít, vagy teljesen kikapcsolhatja a rásegítést. Segítségével nem okoz gondot könnyedén feljutni a dombra, ahol még a legkeményebb sportolók is megizzadnak.


Az e-bike kezelése egyszerű. Mindent a bal kormányon található három gomb vezérel. Az e-bike be- vagy kikapcsolásához nyomja meg és tartsa lenyomva az M gombot; ennek a gombnak a rövid megnyomásával válthat a képernyőn megjelenő információk között. Ezután a plusz / mínusz (+/–) gombokkal állítsa be a rásegítés intenzitását öt lépésben. Nyomja meg és tartsa lenyomva a plusz (+) gombot a fényszóró és a kijelző világítás be- vagy kikapcsolásához. Értékes funkció a járásasszisztens. A mínusz (-) gomb hosszan nyomva tartásával, két másodperc elteltével a kerékpár sétasegítő módba kapcsol, és körülbelül 6 km/h sebességgel indul el. Ezt a funkciót biztosan használni fogja, például, ha meredek dombon tolja fel a kerékpárt. A járásasszisztens csak akkor aktiválódik, ha lenyomva tartja a mínusz (-) gombot. Amint elengedi a gombot, a kerék azonnal leáll.


A fényszóró nagy fényerejű LED-ből áll. A fényszóró akkumulátorról működik, de a LED-ek használatának köszönhetően minimális energiát fogyaszt. Az ülés alatt egy piros hátsó lámpa található, amely saját beépített akkumulátorral működik.
A kerékpárt SHIMANO váltóval és hétfokozatú kazettával (ún. hétkerekűvel) szerelték fel . Az első és a hátsó kerekeket TEKTRO ARIES tárcsafékek fékezik. Az első villa teleszkópos, amit minden bizonnyal értékelni fog, ha átkel a csatornafedeleken és az utakon gyakran elhanyagolt kátyúkon. A HECHT COMPOS sárvédőkkel és csomagtartóval is fel van szerelve. A kerékpár össztömege az akkumulátorral együtt 26 kg.


A Li-ion akkumulátor kapacitása 10 Ah 36 V feszültség mellett. Teljesen lemerült állapotban az akkumulátor a mellékelt töltővel (mellékelve) körülbelül 4-6 óra alatt teljesen feltöltődik. A motor teljesítménye 250 W. A rásegített kerék maximális sebessége 25 km/h, ha ezt a sebességet eléri, a rásegítés automatikusan kikapcsol és újra aktiválódik, amint a sebesség 25 km/h alá csökken. A kerékpár így megfelel Magyarország és a legtöbb EU-tagországban érvényes törvényi előírásokban meghatározott közúti üzemeltetési feltételeknek. A kerékpár hatótávolsága egy feltöltéssel körülbelül 60 km. Természetesen kikapcsolt asszisztens mellett is használható a bicikli, de figyelembe kell venni, hogy az integrált motor hátsókerekes fokozataival enyhe ellenállást fejt ki menet közben.
A HECHT COMPOS XL kerékpár kifejezetten városi környezetben való használatra alkalmas, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne kirándulni. A kerékpárt minden bizonnyal értékelni fogják az idősek, akik könnyedén elmennek vásárolni, postára vagy meglátogatni a barátokat a szomszéd faluban.


A kirándulásokat, kerékpározást végre azok is élvezhetik,  akiknek egészségügyi problémái vannak, vagy bizonytalan az egészségük.
Az e-bike-nak megvan az az előnye, hogy nem lehet megunni, miközben siet - munkahelyre vagy iskolába, úgy, hogy nem izzad le annyira. A HECHT COMPOS XL e-bike a segítőd lesz a városi utakon, munkába, iskolába vagy természetjárásra.
Az összecsukható E-bicikli vezetéséhez nincs szükség jogosítványra.