Ökológiai termesztésben engedélyezett. Hatóanyag: 350 g/l tribázikus rézszulfát. Felhasználható almatermésűekben: tűzelhalás, varasodás ellen (5 l/ha 800-1000 l vízzel); szőlőben: peronoszpóra ellen (5 l/ha 600-1000 vízzel); burgonyában: burgonyavész ellen (5 l/ha 400-600 vízzel); zöldségfélékben (paprika, paradicsom, uborka, zöldborsó, zöldbab): gombabetegségek ellen kivéve lisztharmat és szürkepenész 0, 5-1 % 400-1500 l vízzel). Lemosáshoz ajánlott dózis: 100 ml/10 l víz.
Hatásmód és hatékonyság: A francia szôlôtermesztôk már 1885-ben előállították a Bordói levet, amikor a 100%-ban oldódó rézgálicot mésztejjel közömbösítették. A keverék egyfajta rézmész komplex, mely egy instabil oldatot képezett, az elkészítés után a lehetô legrövidebb idô alatt fel kellett használni. A mai magyar Bordóilé-t nanotechnológiával állítják elô, a réz részecskék méretének nagy része 500 nm alatti mérettartományba esik, ez a kolloid tartomány. Ebben a tartományban a részecskék fajsúlyuktól függetlenül lebegnek az oldószerükben. Amikor a rézgálicot mésztejjel közömbösítik, a különbözô hozzáadott arányok miatt, különbözô bázikusságú, vízben rosszul oldódó réz-sók keletkeznek, valamint hasznos melléktermékként kristályvizes gipsz is, ami gyorsan megkeményedik a levegôn, és szinte lemoshatatlanná válik a növény felületérôl. A mész egyébként késôbb tápelemként is hasznosul.