GLADIÁTOR FORTE (KI-01041)

  • Termékleírás
  • Leírás

Szántóföldi kultúrák esetében 3%-nál magasabb szerves anyag tartalmú talajokon, vetés előtt, illetve után, a csírázás megindulásáig alkalmazható a készítmény, ha az elvetett magvakat legalább 3 cm vastag aprómorzsás talajréteg takarja. A kis csíranövény nem érintkezhet a készítménnyel. Gyümölcsös és szőlő esetében a készítmény 3 évesnél idősebb telepítésekben alkalmazható. A kezelést célszerű a gyümölcsszüret után ősszel, illetve hajtásnövekedés kezdetéig tavasszal elvégezni. A kezelés során ügyelni kell arra, hogy a permetlé a zöld növényi részekre ne kerüljön, mert azokat károsíthatja. Ezt védőlemezzel felszerelt szórófejjel, vagy egyéb speciális permetezési technikával lehet biztosítani. Napraforgóban a kezelést a kaszatok 20-30%-os nedvességtartalmánál kell elvégezni. Kukoricában a szemek 30-40%-os nedvességtartalma esetében juttatható ki a készítmény. Fakitermelésnél a tuskók sarjhajtásai ellen kell alkalmazni 3, 5%-ban. Két évesnél idősebb luc-, erdei-, fekete- és duglászfenyő telepítésekben teljes felülkezeléssel akkor lehet a készítményt kijuttatni, amikor kialakult a tűlevelek védettségét biztosító viaszréteg.

Legelő, gyep területek felújításakor a feltörést, vagy az újravetést megelőzően használható. Mezőgazdaságilag nem művelt területeken – ahol ezt a helyi rendelet nem tiltja – totális gyomirtására lehet alkalmazni. A készítmény nem szelektív, a permetlé elsodródása esetén a környező kultúrákat károsíthatja. Lucernában arankával erősen fertőzött területeken foltkezelés, vagy teljes felületkezelés formájában. Foltkezelés estén 0, 2-0, 3% – os koncentrációban kell felhasználni. Teljes felületkezelés esetén 0, 5-0, 7 l/ha a készítmény dózisa. A kezelés kis mértékben visszavetheti a lucerna fejlődését a következő kaszálásig, ezért teljes felületkezelés csak erősen fertőzött területeken javasolható. A kezelést a lucerna kaszálását követő 5-7 nap múlva kell elvégezni. Magtermő lucernában, vagy a magfogás szakaszában alkalmazása nem javasolt. 

Repcében a kezelést akkor kell elvégezni, amikor a becőszint középső harmadában a magvak legalább 60%-a barna színű, a becők ekkor még zöldek. Szójában a hüvely sárga, sárgásbarna elszíneződését követően alkalmazható, amikor a szójababszemek nedvességtartalma 30% körül van. Repcében,  szójában a kijuttatás kizárólag földi géppel (hidas traktorral) történhet. Alkalmazása vetőmag termesztésben nem javasolt.