A csírák az első két-három napban a legédesebb ízűek.
Salátákhoz, levesekhez, zöldség köretekhez stb. használjuk.
A tasak 50g magot tartalmaz.
Csíráztatás: Tegyünk 2 evőkanál búzamagot egy szűrőbe, jól mossunk meg folyó víz alatt és egyenletesen osszuk el a csíráztató edénybe. Helyezzük 20°C-os világos helységbe, vigyázva arra, hogy ne legyen kitéve direkt napsütésnek. Naponta friss vízzel öblítsük át. A víz soha ne álljon a magokon, mindig csepegtessük le, mivel könnyen berohadhat! 3-4 nap után kész a csíranövény. Hűtőszekrényben 1 hétig tárolható. Felhasználás: Az első 3-4 napon a legédesebb ízü. Sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Kiváló sajtokhoz, tésztafélékhez, túróban és saláta keverékben.