Mr. Pitch Pázsit Pro Protect lombtrágya 1L

A Mr. Pitch Pázsit Pro PROTECT magas kálium tartalmú lombtrágyát a szélsőséges hőmérsékleti viszonyok okozta stressz ellen ajánljuk.

  • Termékleírás
  • Leírás

A Mr. Pitch Pázsit Pro PROTECT magas kálium tartalmú lombtrágyát a szélsőséges hőmérsékleti viszonyok okozta stressz ellen ajánljuk.

A következő alkalmazásban és dózisokkal ajánljuk kijuttatni:

  • Intenzíven fenntartott sport gyepek tápanyag pótlására: 15 l/ha dózisban, 3%-os koncentráció mellett, vegetációs idő alatt.
  • Díszgyepek tápanyag pótlására 10 l/ha dózisban, 3%-os koncentráció mellett, vegetációs idő alatt.

A termék rétegződése nem csökkenti a műtrágya kívánt hatásfokát. A termék használható együttesen egyéb növényvédőszerekkel.

Tápanyagtartalom:
Nitrogén (N) 2, 6 m/m% (30 g/l)
Foszfor (P) 1, 1 m/m% (13 g/l)
Foszfor-pentoxid (P2O5) 2, 65 m/m% (30 g/l)
Kálium (K) 8, 9 m/m% (99 g/l)
Kálium-oxid (K2O) 10, 5 m/m% (120 g/l)
Bór (B) EDTA 0, 012 m/m% (0, 14 g/l)
Réz (Cu) EDTA 0, 004 m/m% (0, 05 g/l)
Vas (Fe) EDTA 0, 9 m/m% (10 g/l)
Mangán (Mn) EDTA 0, 004 m/m% (0, 05 g/l)
Molibdén (Mo) EDTA 0, 0022 m/m% (0, 025 g/l)
Cink (Zn) EDTA 0, 004 m/m% (0, 05 g/l)
Magnézium (Mg) 1 m/m% (12 g/l)
Magnézium-oxid (MgO) 1, 75 m/m% (20 g/l)

Kiszerelés :1 l 

Mr. Pitch Lombtrágya 

A Mr. Pitch lombtrágya jó választás lehet a növények egészségének javítására, mivel a lombtrágyák gyors és hatékony módszert kínálnak tápanyagok bejuttatására a növényekbe. Ezek a trágyák közvetlenül a növény leveleire kerülnek fújva, így a tápanyagok gyorsan felszívódnak, és szinte azonnal hatnak.

A foliáris tápanyagok, mint például a nitrogén, kálium, magnézium, kalcium, vas, mangán, cink és bor közvetlenül a leveleken keresztül kerülnek be a növény szöveteibe, ami gyors javulást eredményez a növény tápanyaghiányos állapotában. A Mr. Pitch lombtrágya előnyei közé tartozik, hogy segíthet javítani a terméshozamot, ellenállóbbá teheti a növényeket a betegségekkel szemben, és javíthatja a növények szárazságtűrő képességét.

A lombtrágyázás különösen hasznos lehet olyan időszakokban, amikor a növények magas tápanyagigényűek, például a csírázáskor, a virágzás és a gyümölcsképződés időszakában. A Mr. Pitch lombtrágya alkalmazása a reggeli vagy késő délutáni órákban, amikor hűvösebb a levegő és magasabb a páratartalom, lehet a legmegfelelőbb, mivel ilyenkor a növények levelei jobban felszívják a tápanyagokat.

Összességében a Mr. Pitch lombtrágya használata előnyös lehet a gyors és célzott tápanyagellátás miatt, különösen olyan körülmények között, ahol a talajon keresztüli tápanyagfelvétel korlátozott vagy nem hatékony.

Lombtrágya előnyök 

A lombtrágyák használatának számos előnye van, amelyek közvetlenül hozzájárulhatnak a növények egészségéhez és termelékenységéhez. Itt van néhány kulcsfontosságú előny:

  1. Gyors tápanyagfelszívódás: A lombtrágyák közvetlenül a növények levelein keresztül kerülnek felvitele, ami gyors és hatékony tápanyagellátást biztosít. Ez különösen hasznos, ha azonnali beavatkozás szükséges tápanyaghiány vagy stressz esetén.
  2. Pontos célzás: Mivel a tápanyagokat közvetlenül a levelekre juttatják, a növények célzottan kapják meg a szükséges elemeket, ami csökkenti a pazarlást és a környezeti terhelést.
  3. Javítja a stressztűrő képességet: A lombtrágyák segíthetnek a növényeknek jobban ellenállni a környezeti stresszhatásoknak, mint például a szárazság és a hőstressz.
  4. Növeli a terméshozamot és a minőséget: Sok esetben a lombtrágyázás növelheti a terméshozamot és javíthatja a növények általános egészségét, ami jobb minőségű terményekhez vezethet.
  5. Kevesebb környezeti kockázat: Mivel a tápanyagok közvetlenül a célterületre kerülnek, kevesebb veszélye van annak, hogy a tápanyagok a talajba vagy a vízbe kerülnek, ami csökkenti a környezeti károkat.
  6. Kiegészítő tápanyagforrás: A lombtrágyázás kiegészítheti a talajon keresztüli tápanyagellátást, különösen olyan környezetekben, ahol a talaj tápanyagfelvétele korlátozott vagy problémás.

Ezek az előnyök teszik a lombtrágyázást egyre népszerűbbé a különböző típusú növénytermesztési gyakorlatokban, különösen az intenzív mezőgazdasági termelés és a kertészet területén.

Ajánlott termékek